Syta Vellinga

“Mijn verlangen te zijn wie ik mag zijn … aanvaard door mijzelf, aanvaard door Jou “

Een kind dat niet lekker in zijn vel zit kan zich niet goed ontplooien. Ik herinner me hoe ik zelf kind was. Ik voelde me onzeker, tekort schieten en afgewezen. Als kind weet je niet hoe het anders kan. De een wordt boos de ander trekt zich terug. Als ouder voelde ik me machteloos toen ik mijn kind niet bereikte. Nu zie ik, vooral door mijn ervaringen in pleegzorg, onder het gedrag van een kind zijn onmacht, eenzaamheid of de roep om gezien te worden. Het geeft mij vreugde, uitdaging en voldoening met kinderen op te trekken, hen te zien en te begrijpen, hen uit te nodigen met plezier en vertrouwen te zijn wie ze zijn. De stap naar therapie met volwassenen was klein. Vaak zijn we als volwassenen onderweg met ervaringen en overtuigingen opgedaan in de kindertijd. We mogen elkaar onder ogen komen met de pijn, boosheid, onmacht, schaamte van toen en nu, zoekend naar nieuwe ervaringen. De ontmoeting van mens tot mens in alle gebrokenheid geeft mij hoop.

Ik ben Syta Vellinga. Getrouwd, moeder van 3 volwassen dochters, pleegmoeder van 2 zonen en inmiddels ook Beppe. Ik heb 24 jaar parttime in het onderwijs gewerkt. Mijn aandacht ging steeds meer van het onderwijzen naar het welbevinden van het kind. Daarom heb ik de opleiding tot speltherapie gedaan. Vervolgens heb ik bij Spectrum de opleiding tot transpersoonlijk therapeut gedaan.

Open mij,
les mijn dorst
stil mijn verlangen
te zijn
wie ik mag zijn
aanvaard door Jou,
Aanwezige
aanvaard door mijzelf.

Nico Vlaming

Praktische informatie

Ik werk bij Spectrum als therapeut voor kinderen, tieners en volwassenen. Mijn werkdagen bij Spectrum zijn woensdag en donderdag. Woensdagmorgen werk ik in Hasselt.

Werkervaring, Opleiding & Vorming

  • 1986 Pedagogische Academie
  • 2012  Speltherapie, CHE Ede
  • 2012- heden werkzaam in eigen praktijk: Speltherapie de Schatgravers
  • 2014- heden werkzaam als speltherapeut bij Spectrum
  • 2016- heden werkzaam als speltherapeut bij Yorneo
  • 2019  Transpersoonlijk therapeut bij Spectrum

Aanvullend

  • 1997-1999 cursus Psycho-Pastorale Hulpverlening

Waar kom je mij tegen?