Philip Troost

“Waar ik steeds meer vanaf kom is van dingen af willen komen”

Werkwijze

Als ik je begeleid in het proces van je zoektocht, help ik je om eerlijk stil te staan bij wat er is aan gedachten, gevoelens en omstandigheden. Ook als die angstig, pijnlijk of schaamtevol zijn. Ik wil daarin bij je zijn met een open hart en zonder oordeel. Ik geloof namelijk dat liefdevolle aanwezigheid bevrijdend en genezend is. Op deze manier kun jij leren ook zelf in liefde en mildheid met jou om te gaan. Je zult merken dat je hier meer heel van wordt.

Voor mij is deze manier van leven en werken gegroeid doordat ik een groot deel van mijn leven me heb laten leiden door het oordeel over mezelf. Ik ben hard gaan werken om mezelf te veranderen en van dingen af te komen, tot ik moe gestreden uiteindelijk capituleerde en ging leren mijn onvolmaaktheid en onmacht te erkennen, en daarmee te schuilen bij een liefdevolle en genadige God. En het gekke is dat juist toen ging groeien waar ik zolang tevergeefs voor geknokt had: dat ik steeds meer in rust en liefde leef, in verbinding met mezelf, de ander en God. Het is fantastisch om samen met de collega’s bij Spectrum deze sfeer van warm welkom voor alles en iedereen te verbinden met een hoogstaande deskundigheid in het pastorale en therapeutische vak.

Mijn werk bij Spectrum

Het grootste deel van mijn werk bij Spectrum is als docent in de opleidingen. Daarnaast verzorg ik de leergroep Mindful met Jezus en geef ik individuele of relatie-therapie. Verder houd ik me bezig met het geven van trainingen, workshops, lezingen en het schrijven van artikelen of boeken.

Werkervaring en opleiding

  • 1994-1999 Gemeentepredikant
  • 1999-2009 Studentenpastor
  • 2006-2011 Docent Persoonsvorming Academie Theologie
  • 2005-heden Pastor/therapeut, trainer en opleider bij Spectrum
  • 1985-1994 Universitaire studie Theologie
  • 1997-1998 Cursus Psycho-Pastorale Hulpverlening
  • 2003-2005 Opleiding Contextueel Pastoraat
  • 2005-2009 Opleiding Transpersoonlijke Therapie
  • 2009 cursus DSM-IV in de praktijk

Boeken die ik schreef

Open lijnen
Een cursus in omgaan met God en met elkaar. 2001

Christus ontvangen
Gereformeerd en charismatisch: leren van elkaar. 2006 (bewerkt heruitgegeven als: Spiritualiteit van ontvankelijkheid 2008)

Mindful met Jezus
2013

Gewoon God
40 zoekwoorden om God te vinden in het alledaagse. 2017

Energie van de Geest
Het vergeten geheim van een vitaal geloof. 2019

Raak me aan
Naar een cultuur van aanraken. 2020

Privé

Ik ben van ’59. Hoor steeds vaker dat ik grijs word en zit daar niet zo mee. Ik geniet er juist van een beetje ouder te zijn, en daardoor wat meer rust en ruimte te ervaren. Samen met Carla woon ik in Zwolle. Ik heb drie zoons, twee schoondochters en twee prachtige kleindochters,  die allemaal ook (nog) in Zwolle wonen. Hobby’s die ik de laatste jaren heb opgepakt zijn zeilen en piano spelen.

Waar kom je mij tegen?

opleiding

Basisopleiding tot christelijk ervaringsgericht hulpverlener

2-jarige basisopleiding

opleiding

Basisopleiding tot christelijk ervaringsgericht hulpverlener – 2e jaar

2-jarige basisopleiding