Corné Alderliesten

“Het leven is wat je gebeurt, terwijl je bezig bent andere plannen te maken”

“Het leven is wat je gebeurt, terwijl je bezig bent andere plannen te maken”

Misschien ken je deze zin uit het liedje ‘Beautiful Boy’ van John Lennon. Het is volgens mij bedoeld als een soort geruststelling: je wil van alles en dat wordt doorkruist door allerlei gebeurtenissen en andere mensen die je op je levenspad tegenkomt – zo vergaat het ieder mens.
Zo gaat het bij mij, net als bij jou.

En daarom ben je waarschijnlijk ook op deze site: omdat je iets is overkomen waar je van uit balans bent. Je had zo graag een bepaalde kant op gewild, je hebt je behoeften en verlangens, maar je wordt belemmerd. Door herinneringen, door emoties, door een grijze deken … Allemaal dingen die je niet hebt gewild, maar die je zijn overkomen.
Het is een hele kunst om hiermee om te kunnen gaan. Een kunst die je in je eentje niet onder de knie krijgt en waarbij je wel wat steun kan gebruiken. Dat er iemand is die je helpt om overeind te komen of om te blijven staan.

Zo is het mij wel vergaan, in ieder geval. Dat ik zo mijn eigen manier had ontwikkeld om te dealen met al die dingen die me gebeuren, terwijl ik andere plannen had. Dat deed ik vooral alleen. Het heeft gemaakt dat ik vooral mijn best deed om het maar vol te houden. Totdat het mensen lukte om deze schil wat los te weken, af te pellen en die me vooral niet in de steek lieten.
Eigenlijk kan ik alleen zo overeind blijven. Zoals de mooie jongen van John Lennon het nodig heeft om een steun in zijn rug te hebben. Iemand die om hem geeft, iemand die het kent, iemand die blijft staan. Iemand om hem iets van de weg te wijzen en iemand om op terug te vallen. Juist als en omdat de dingen die met je gebeuren, het leven voor je gevoel zo onberekenbaar maakt. En de mensen onbetrouwbaar.

Wat mij betreft ben je welkom, als je het ook even niet meer weet. Niet dat ik het allemaal wel weet, maar dan ben je niet meer alleen. En een beetje steun kan geen kwaad, lijkt me.

Werkervaringen

Voordat ik bij Spectrum ben begonnen, ben ik vanaf 2001 als pastor werkzaam geweest binnen de vrijgemaakte kerk (dat doe ik nu ook nog steeds, trouwens). Ik heb een aantal jaren op Curaçao gewoond. Daar ben ik naast mijn werk binnen de kerk ook bezig geweest binnen het onderwijs en ik heb er Papiaments geleerd (dus als je liever Papiaments spreekt dan Nederlands, zeg het gerust!).

Naast de opleiding voor Ervaringsgericht Therapeut bij Spectrum, heb ik ook de cursus PsychoSociale BasisKennis gedaan en een EMDR-training gevolgd.

Waar kom je mij tegen?

opleiding

Basisopleiding tot christelijk ervaringsgericht hulpverlener

2-jarige basisopleiding

opleiding

Basisopleiding tot christelijk ervaringsgericht hulpverlener – 2e jaar

2-jarige basisopleiding

leergroep

Mindful met Jezus

Voor wie met meer rust en aandacht wil leven

training

Innerlijk kind

Leer het kind in jou kennen, omarmen en koesteren

therapie

Groepstherapie Volwassenen

Werken aan je persoonlijke thema's in de bedding van een groep