Bewustwording

Je bent je vaak niet bewust van allerlei drijfveren en patronen in wie je bent en hoe je doet. Eerst is er dan bewustwording nodig door weer echt contact te maken met jezelf.  Je kunt alleen verantwoording nemen voor wat je je bewust bent.

Creativiteit

Je bent vol met scheppende energie. Soms is die energie geblokkeerd of weggelekt. Als je levensenergie weer gaat stromen kun je die gaan inzetten om creatief vorm te geven aan je bestaan waarin lijden en vreugde elkaar niet hoeven uit te sluiten.

Zingeving

Lekker in je vel zitten is geen doel op zich. Uiteindelijk wil je jouw leven zin geven. Betekenisvol zijn. Dat ben je als de Liefde door je heen stroomt. Je hart is open zodat je de liefde eerst kunt ontvangen en dan ook doorgeven.

Spectrum: wit licht breekt uiteen in kleur

In de naam van onze praktijk zit het beeld van de kleurenband die zichtbaar wordt als licht breekt. Bij ontleding van wit licht worden alle kleuren naast elkaar zichtbaar. Het spectrum van de regenboog. Licht staat centraal in ons werk. Door de breking van het licht ontstaat kleur. Als je heel precies bent kan zelfs het hele spectrum zichtbaar worden. Voor veel mensen is het leven kleurloos geworden. Wij willen werken aan het terugbrengen van kleur. Door actief in het licht te zijn. Door het licht te leren kennen, met al zijn kleuren. Door het licht te ervaren in ons leven van alle dag. Als je in het licht bent zie je extra goed je schaduw. Dat is ook de reden dat mensen uit het licht weg willen. Toch heeft juist het onder ogen zien van je schaduw een helende werking. Erkennen van jezelf in alle vormen waarin je tevoorschijn komt. Verantwoording nemen voor wat en wie je bent. Voor je schaduwzijde, maar ook voor je mooie kant.

Om in de gaten te krijgen wie je bent, is bewustzijn nodig. Dat betekent dat je jezelf tegen het licht wilt houden. Dat kan heel pijnlijk zijn. En juist in het ontmoeten en verwerken van die pijn is de heling te vinden. Jezelf onder ogen zien. Zo kun je ook naar Jezus Christus toe die zegt: Ik ben het licht voor de wereld. In dit licht wordt het leven gezond. Blijkt God de Heelmeester. God is niet alleen de bron van licht, God IS licht.

In Spectrum willen we als trainers en therapeuten, samen met onze cliënten, in dat Licht gaan staan. Zichtbaar worden in de ontmoeting.

De metafoor voor Spectrum samengevat:

 • Bij breking van wit licht worden kleuren naast elkaar zichtbaar
 • De kleurenband heeft dezelfde kleuren als de regenboog
 • Door precies te werken kan zelfs het hele spectrum zichtbaar worden
 • Soms is het leven kleurloos en donker geworden
 • Actief in het licht zijn kan alleen als je het herkent en ervaart in je leven van alle dag
 • In het licht zie je extra goed je schaduw, wie wil dat nou zien? Het doet pijn
 • In het licht staan en onder ogen zien wie je werkelijk bent, je schaduw én je lichtzijde
 • Bewustzijn is jezelf tegen het licht houden en je schaduw erkennen, dat is helend
 • Jezus Christus is het Licht
 • God, de bron van licht, is de Heelmeester.
 • God IS licht

(1 Johannes 1: 4 – 10)