Innerlijk kind

Leer het kind in jou kennen, omarmen en koesteren

Wek mijn zachtheid weer
Geef me terug de ogen van een kind
Opdat ik zie wat is
En me toevertrouw
En het licht niet haat
-Huub Oosterhuis –

Het innerlijke kind is dat deel in jouw wat je vroegste ervaringen en gevoelens herbergt. Jouw authentieke ik. In dit deel ligt je creativiteit, speelsheid, verbeeldingskracht en je kwetsbaarheid opgeslagen.

In deze training gaan we op pad om voor het eerst of opnieuw contact te gaan maken ons innerlijke kind. We leren ontdekken hoe het kind zich voelt, wat het ons te zeggen heeft en hoe we volwassen zorg kunnen dragen voor onze behoeften.

Geen kind wordt ongeschonden groot.
Onze ouders hebben niet in al onze behoeften kunnen voorzien, al hebben ze waarschijnlijk nog zo hun best gedaan. Als kind ontwikkel je vermijdings-, aanpassings en beschermingsstrategieen om om te kunnen gaan met de bedreigingen en kwetsingen die je te verduren krijgt en de pijn die het geeft als er niet aan je basisbehoeften wordt voldaan.

Het kind vind slimme manieren om hiermee om te gaan en leert zich zo aan te passen aan zijn of haar omgeving en de situatie waarin het groot wordt.
Deze kindslimme oplossingen kunnen in je volwassen leven nog een groot deel van je doen en laten bepalen en je kunt er behoorlijk door uit balans raken.
Anders gezegd: dat wat ooit nodig en helpend was, de oplossingen en overtuigingen waarmee je je staande hebt gehouden, kunnen in je volwassen leven belemmerend gaan werken.

Je kunt je soms in het contact met bepaalde mensen weer heel klein voelen of je reageert heel ‘kinderachtig’ op een ogenschijnlijk kleine gebeurtenis.
Je raakt jezelf kwijt, loopt in relaties steeds tegen hetzelfde gedoe aan, je voelt  je snel afgewezen etc.

Door te groeien in bewustwording en afstemming op je innerlijke kind kun je beter zorg leren dragen voor je behoeften. Als je begrijpt wat je tekort gekomen bent en wat de onderliggende behoeften zijn waar niet aan voldaan werd, kun je je eigen ouder worden en zorg leren dragen voor je verwonde, gekwetste kind.
Door deze liefdevolle afstemming zal het kind zich gerust gesteld en aanvaard voelen.Hoe meer het verwonde kind heelt hoe meer je levensenergie weer kan gaan stromen en hoe vrijer je je kunt bewegen in het contact met anderen.

De training kent een speelse en ervaringsgerichte opzet.
Lijfwerk, meditatie, visualisatie, landschapswerk en veel oefeningen maken dat je praktisch aan de slag kan met het thema.

We werken in een kleine groep van maximaal 12 personen met 2 ervaren therapeuten.
De training is 3 aaneengesloten dagen met overnachting.
Deze overnachting is niet verplicht maar levert wel focus op je leerproces op.
Zo creëren we een veilige setting waarbinnen het kind zich uitgenodigd voelt.

Wij zorgen voor ontbijt, lunch en een warme maaltijd op de vrijdag.
In het programma zijn voldoende rustmomenten ingebouwd.
Op deze manier kan je je een paar dagen helemaal vrij maken en toewijden aan deze innerlijke reis.
Welkom!

Reviews

Helend en geruststellend

In een fijne trainingsruimte met heerlijke zit/ligkussens, lage bankjes en zachte vloerbedekking voel je je al snel thuis. Ik vond het een mooie training waar ik achteraf de impact pas van realiseerde.
Martine en Corné zijn een sterk duo, hun dynamiek versterkt elkaar en laten de deelnemers de veiligheid van man en vrouw ervaren.
Er is veel uitnodiging en geruststelling, helpend en helend voor deelnemers die het (nog) spannend vinden hun innerlijk kind aan te kijken.

Els | Innerlijk kind

Van harte aanbevolen

Deze training heeft mij veel opgeleverd. Ik had zelf ruime ervaring met psychotherapie en supervisie in één op één contact.
Door de training met een groep kwamen bij mij innerlijke lagen boven, waar ik moeilijk bij kon komen.
De herkenning van processen bij anderen + het groepswerk + de goede therapeutische coaching van de begeleiders speelden daarbij een belangrijke rol.
Ik kan deze training van harte aanbevelen aan iedereen die zijn innerlijke kind voor het eerst of opnieuw aandacht wil geven.

deelnemer training | Innerlijk kind

Agenda

Innerlijk kind

3-daagse training, incl overnachtingen

Aanmelden

Deze training is inclusief twee overnachtingen en volledige verzorging.
Je kunt je aanmelden voor deze training door het contract in te vullen.
De wachtlijst werkt op volgorde van binnenkomst van de getekende contracten.


Direct Contract invullen