Ik als Ouder

Een reflectie op ouderschap

2 x 2-daagse training

€ 1.150,- pp | € 1.750,- per stel
All-in

  • Reflecteren op je ouderschap; samen met je partner of alleen

  • Groeien in bewustwording in wat je meeneemt vanuit je eigen geschiedenis en wat je door wilt geven aan je kinderen

  • Leren omgaan met de verschillen tussen jou en je partner

‘Zolang iemand kind is, is hij zowel kind als een kind dat leert ouder te zijn. Nadat hij een ouder is geworden, wordt hij voornamelijk een ouder die zijn kindertijd herbeleeft.’
– Benjamin Spock-

“Zoals mijn ouders het gedaan hebben, zo ga ik het echt niet doen;
Met de kinderen van mijn zus, ga ik anders om dan met mijn eigen kinderen;
Als het om de kinderen gaat, komen mijn partner en ik maar moeilijk op één lijn…..”

Als je kinderen hebt gekregen en je bent al (korte of lange) tijd bezig om ze groot te brengen, dan kan het zijn dat je opeens begrijpt waar de uitdrukking ‘zorgen baren’ vandaan komt. Want zorgen zijn er zomaar: Hoe doe ik het goed? Hoe gaan wij dit samen doen? Waarom kost het me met het ene kind zoveel moeite en gaat het met de ander bijna vanzelf?

Hoe dan ook: je komt jezelf behoorlijk tegen. Misschien herken je jezelf in één van je kinderen. Misschien herinner je je opeens hoe jij vroeger zelf was. Misschien worden er karaktertrekken bij je wakker die je nog nooit van jezelf gezien hebt.

In de trainingsweekenden ‘Ik als ouder’, gaan we hier een aantal vragen van onderzoeken. Hoe ben ik eigenlijk geworden zoals ik geworden ben? Wat geef ik door aan mijn kinderen (en waarom precies)? Hoe ga ik om met het verschil tussen mij en mijn partner?

Als je deze dagen achter de rug hebt, zul je geen diploma krijgen voor ‘de perfecte ouder’ (we geven geen opvoedcursus). Wel heb je dan een aantal dagen in de spiegel gekeken en ben je jezelf als ouder onder ogen gekomen. Zodat je kan leren leven met wie jij bent en hoe jij het doet, als ouder.

Je kunt aan deze training deelnemen als stel maar ook alleen. Van harte welkom!

Agenda

Ik als Ouder

2 x 2-daagse training

Ik als Ouder

2 x 2-daagse training

Aanmelden

Deze training bestaat in totaal uit 4 trainingsdagen, 2 dagen in mei en 2 dagen in juni. Beide met een overnachting en volledige verzorging.
Je kunt je aanmelden voor deze training door het contract in te vullen.
De wachtlijst werkt op volgorde van binnenkomst van de getekende contracten.


Direct Contract invullen