EigenWijze Dagen Relaties

Een investering in je relatie

6 aaneensluitende dagdelen

€ 960,- per stel | All-in
€ 241,- pp training
€ 239,- pp logies/verzorging

  •  Meerdaags programma rond een relatie gerelateerd thema
  •  Praktisch en ervaringsgericht aan de slag met je eigen partner
  •  Voor alle stellen die willen investeren en groeien in hun relatie

In een gevarieerd, meerdaags programma nemen we je mee in het doorwerken en doorleven van een relatie gerelateerd thema, bijvoorbeeld: communicatie, verbondenheid of seksualiteit.

Het programma is geheel verzorgd, dat wil zeggen: inclusief overnachtingen, koffie, thee, fris, snacks en maaltijden.

Doordat je je een aantal dagen afzondert van het jachtige, dagelijkse leven, doorleef je het thema in al zijn facetten. Naast dat we je een goed gebalanceerd programma aanbieden, waarin je een theoretisch kader aangereikt krijgt en vooral veel ervarend aan het werk zult zijn, is er ook voldoende ruimte voor rust momenten en samen zijn. Een mooie investering in je relatie!

Doel
Een liefdesrelatie tussen twee mensen kan een bron van plezier maar ook een bron van frustratie en onmacht zijn. Hoe is het toch mogelijk dat twee volwassen mensen soms als kleine kinderen ruzie lopen te maken terwijl het nergens over lijkt te gaan?
Ken je dat gevoel ? Dat er maar iets hoeft te gebeuren en je relatie veranderd in een slagveld of een ijspaleis? Je doet echt je best, maar het breekt je bij de handen af.
Of je leeft steeds meer langs elkaar heen.
Druk met werk, de kinderen. Wat blijft er over van jullie samen?
Het gevoel van verliefdheid en alles voor elkaar over hebben kan zomaar veranderd zijn in een sleur en een sluimerend gevoel van onrust.

Het doel van deze dagen is werken aan het begrip en de bewustwording hoe deze patronen in jullie relatie eruit zien hoe je ze samen in stand aan het houden bent. Hoe die kleine dingen, die ogenschijnlijk nergens over gaan, dus toch wel degelijk ergens over gaan!

Je bent als liefdespartners emotioneel aan elkaar verbonden. Dat is nu het juist het kenmerk van een liefdesrelatie! Je wilt je bij je partner veilig en geliefd voelen.
Als dat er niet is, voel je je ten diepste niet veilig en wordt je ongerust.
Vanuit die ongerustheid ontwikkel je mechanismen om jezelf weer gerust te stellen en te beschermen. Maar die staan vaak het contact met je partner over wat je echt voelt of nodig hebt in de weg.

Dan is het tijd om opnieuw, of misschien wel voor het eerst, te investeren in die emotionele verbondenheid. Elkaar leren begrijpen, je bewust worden van je beschermingsmechanismen en er contact over gaan maken met je partner. Dat is spannend maar zeker de moeite waard!!

Werkwijze
Je werkt veel met je eigen partner.
Daarnaast werk je geregeld met een ander stel en soms in een mannen of vrouwen groep.
Als je bij Spectrum relatie groepstherapie volgt, werk je met de stellen van je eigen therapie groep.

Daarnaast is er een groep voor ‘open inschrijvers’.
Voor deze groep geld dat er voorafgaand aan de start van het programma op donderdagavond ruimte is voor kennismaking. Tijdens deze kennismaking kies je een ander echtpaar waarmee je deze dagen aan het werk zult zijn. We noemen dat een ‘buddy echtpaar’.

De nadruk ligt op het werken in je eigen relatie. Het thema vormt de rode draad en wordt in allerlei oefeningen doorgewerkt. Er wordt soms gewerkt in de grote groep, vaak gaat het dan om oefeningen die uitgelegd en voorgedaan worden, of er zijn inleidingen op het thema en ter afsluiting van het programma vinden er  gezamenlijke vieringen plaats in de grote groep.

Voor wie
Voor iedereen die verlangt naar groei en ontwikkeling en wil investeren in zijn relatie. Of jullie nu therapie volgen bij Spectrum of nog nooit iets hebben gedaan in deze richting: jullie zijn van harte welkom!

Thema: vrijheid en gebondenheid
Hechting.
Onze gehechtheidsstijlen weerspiegelen de wijze waarop we emoties toelaten of afweren. De patronen die we als kind ontwikkelen, zijn van grote invloed op ons hechtingsvermogen als volwassene. Een partnerrelatie is bij uitstek de plek waar eerdere ervaringen rond hechting naar boven komen.
Een partnerrelatie is o.a. gebaseerd op de dynamiek tussen vrijheid en gebondenheid, hechten en onthechten.
In onze partnerrelatie staan we voor de uitdaging en ook de kans om te leren in contact te zijn met onszelf én de ander.
Om te begrenzen, vrij te zijn én ons te verbinden.

Deze dagen zullen we aan het werk zijn in dit spanningsveld. We doen dat ervaringsgericht zodat je, naast dat je ook in gesprek zult zijn, ook lijfelijk en systemisch het thema kan doorwerken.
Het levert je inzicht en een leerrichting op. Daarnaast is het samen zijn, de erkenning en herkenning van andere stellen en een aantal dagen in rust doorbrengen met focus op jullie relatie, een ware diepte investering.
Van harte welkom!

Reviews

Intensief met elkaar bezig

Het was heel fijn om een paar dagen zo intensief met elkaar bezig te zijn. Doordat we even geen zorg hadden voor onze kinderen konden we ons echt focussen op elkaar.

De oefeningen hielpen ons meer en dieper in gesprek te komen. Het programma kent een mooie opbouw waardoor je echt meegenomen wordt en uitgedaagd wordt om het contact samen aan te gaan.

Ook het werken met andere paren was fijn en gaf herkenning. Het heeft ons goed gedaan!

Arend en Jennie | EigenWijze Dagen Relaties

Agenda

EigenWijze Dagen Relaties

thema: Vrij - Gebonden

Aanmelden

Deze training is inclusief twee overnachtingen en volledige verzorging.
De training vind plaats op vakantiepark EigenWijze in Bant.
Je kunt je aanmelden voor deze training door het contract in te vullen.
De wachtlijst werkt op volgorde van binnenkomst van de getekende contracten.


Direct Contract invullen