Speltherapie

Spel is dé taal van het kind

Voor kinderen van 4-11 jaar

€ 83,- per uur
Intake en sessies

  • Voor kinderen van 4-11 jaar

  • Op speelse wijze uiting leren geven aan gevoelens en emoties

  • Oefenen met allerlei vormen van gedrag

  • Vergroten van het zelfvertrouwen en verwerken van heftige gebeurtenissen

In spel kunnen we dingen uitproberen zonder dat ons welzijn in gevaar komt.
We zijn veilig. Juist omdat we gewoon spelen.
-stuart brown-

Volwassenen praten en kinderen spelen.
Spel is de taal van het kind.
Hét middel dus ook om te communiceren met kinderen die niet lekker in hun vel zitten.
In het spel kan het kind uiting leren geven aan wat er van binnen leeft.
De speltherapeut kan het kind helpen om gevoelens te leren herkennen, te uiten, ervaringen te verwerken en te experimenteren met allerlei vormen van (nieuw) gedrag.
Zo wordt het kind een mogelijkheid geboden tot het beleven van nieuwe ervaringen, wat het zelfvertrouwen versterkt en vergroot.

Speltherapie kan bij veel verschillende problemen worden ingezet.
Denk bijv. aan het verwerken van heftige gebeurtenissen zoals een scheiding, overlijden of verhuizing.
Ook als er sprake is van faalangst, onverklaarbaar moeilijk gedrag, lichamelijke klachten zoals bedplassen of buikpijn of als uw kind het moeilijk vindt om contacten te leggen of te onderhouden, kan speltherapie een oplossing bieden.

Bij Spectrum hebben we de beschikking over een spelkamer die is ingericht op het werken met kinderen.

Soms zijn kinderen te groot om te spelen.
In de leeftijdsfase van 11-14 jaar zoeken we dan naar andere manieren om met problemen aan de slag te gaan. Op een veilige, indirecte manier kan er gewerkt worden met allerlei creatieve werkvormen zoals tekenen, kleien, verven, het bewerken van hout of het maken van foto’s.
Een verhaal kan uitgebeeld worden of lastige situaties uit het dagelijkse leven kunnen worden neergezet, onderzocht en ervaren.
Zo wordt er ruimte gemaakt om pijn, onmacht en verdriet te uiten en te verwerken en nieuw gedrag uit te proberen.
Het probleemoplossend vermogen wordt vergroot en gestimuleerd, hierdoor ervaren kinderen meer grip op situaties en geeft ze dit een boost aan zelfvertrouwen.

Als u zich zorgen maakt over het functioneren of welbevinden van uw kind en u bent op zoek naar een plek waar het geholpen kan worden, neem dan gerust contact met ons op.

We denken graag met u mee in welke vorm we uw kind hulp kunnen bieden.

Reviews

-Ik voel me blijer-

Voor onze oudste dochter zijn wij bij Syta terecht gekomen in de hoop dat zij kon helpen met het verklaren van de boosheid waar onze dochter veel hinder van had.

We hadden nooit durven hopen dat Syta na een paar sessies de ‘angel’ al wist te vinden en onze dochter langzaam haar blije zelf weer werd!
Onze dochter zegt hier zelf over:
‘Ik vond het leuk, het was gezellig en je mocht zelf kiezen wat je deed. Soms had ze opdrachten maar die waren ook heel leuk, niet te moeilijk. We mochten altijd spelletjes doen en aan het einde deden we een heel fijn afscheid. Ik heb nu niet meer zoveel boosheid en ik voel me blijer’.

Omdat we zo verrast waren door het resultaat, heeft onze jongste dochter (5) daarna, om andere redenen, ook enkele maanden therapie gevolgd. We zien nu nog steeds een meisje met veel pit, maar er zijn wat laagjes afgepeld, waardoor we steeds meer het lieve grappige meisje tevoorschijn zien komen! We zijn heel dankbaar voor deze ommekeer in ons gezin.

Aimé, 11 jaar | Speltherapie

-Onze gereedschapskisten zijn weer aangevuld-

We zijn dankbaar dat David (10 jaar) echt meer heeft geleerd om zijn gevoelens te benoemen, voor de ondertiteling in de gedachtegangen van de interactie, openingen in zijn zicht op zijn weggetjes in zijn hoofd. En het was ook zo dat gaandeweg het therapieproces steeds meer werd bevestigd dat kanten van David gewoon zo zijn en zo zullen blijven. Zo bijzonder om te merken hoe goed Syta hem kent. Hij is nu na 10 maanden een mooie ervaring rijker. David en wij als ouders blijven groeien, vallen en weer opstaan. Onze drie gereedschapskisten zijn aangevuld. We zijn dankbaar voor de liefdevolle aandacht die Syta in hem gestoken heeft.

David, 10 jaar | Speltherapie

-Leren en vertellen-

Er is veel speelgoed,
een boksbal en heel
veel Playmobil.
Je kan dingen leren en
je mag alles vertellen.

Eva, 7 jaar | Speltherapie

-Ze sprankelt weer-

Mijn zus met Down Syndroom (48 jaar) heeft geruime tijd bij Syta speltherapie gevolgd.

Wat een kundige, betrokken en warme aanpak van Syta! Mijn zus heeft met hulp van Syta nu plek gemaakt in haar hart voor de moeilijke dingen, en ze heeft veel ruimte om de vreugde ook toe te laten.
Ze sprankelt weer!

Zus | Speltherapie

Aanmelden

Meld je aan voor een intakegesprek.
Als we op basis van het intakegesprek tot verdere afspraken komen, vragen we
je om het contract hier in te vullen en in te sturen.


Naar Intake formulier Direct Contract invullen