EMDR

het verminderen van de impact van nare gebeurtenissen

€ 105,- per uur

Alle dingen in de natuur
hebben iets in zich
van het wonderbaarlijke

EMDR is een therapiemethode die wordt ingezet om de impact van nare gebeurtenissen te verminderen.
De afkorting staat voor: Eye Movement Desensitization and Reprocessing.
In deze therapievorm haal je je stap voor stap ingrijpende gebeurtenissen en ervaringen weer voor de geest.
De therapeut maakt terwijl dat gebeurt horizontale bewegingen met de vingers die met de ogen gevolgd moeten worden, of werkt met geluid of een lichtbalk.
Dit wordt herhaald tot de herinnering minder spanning oproept. De herinnering wordt op deze wijze ontdaan van de ‘levendigheid’ en de ‘emotionele lading’.

Impactvolle gebeurtenissen kunnen schade achterlaten, en worden daarmee traumatische ervaringen die tot klachten kunnen leiden.
Er kan sprake zijn van éénmalige overweldigende gebeurtenissen, zoals een ongeluk, verkrachting, mishandeling, overval, operatie en dergelijke.
Maar ook herhalende gebeurtenissen over langere tijd of het lange tijd  afwezig zijn van iets of iemand kan tot trauma leiden bijv.  pesten, afwezigheid van bevestiging, misbruik in combinatie met gebrek aan steun.
Soms zijn klachten goed terug te leiden naar de gebeurtenis. Angst na een ongeluk, onveilig blijven voelen na een beroving, minderwaardigheidsgevoelens na pesterijen, herinneringen of dromen die zich steeds opdringen.
Soms zijn klachten ook wat minder éénduidig. Bijvoorbeeld het niet goed kunnen beheersen van emoties of een negatief zelfbeeld wat zich maar niet laat overtuigen van het tegendeel.

EMDR wordt ingezet als mensen blijvend last hebben na concrete en éénmalige traumatische ervaringen.
Maar EMDR word ook breder toegepast en kan zo onderdeel zijn van een therapie proces gericht op het verminderen van angst, depressie, chronische pijn of een negatief zelfbeeld.

 

Reviews

Minder beladen

Ik heb EMDR gehad vanwege mijn angst om ziek te worden.
Ik ben ernstig ziek geweest maar gelukkig helemaal genezen. De angst is echter gebleven.
Bij alles wat ik voel ben ik bang dat ik opnieuw ziek zal worden en dit belemmert mij in mijn dagelijkse functioneren. Door de EMDR is er meer rust gekomen. De beelden en angsten zijn niet weg maar minder beladen. Ik wordt er niet meer dagelijks bij bepaald en dat geeft veel meer ontspanning.

Elise | EMDR

Aanmelden

Meld je aan voor een intakegesprek.
EMDR sessies vinden plaats onder dezelfde voorwaarden als individuele therapie sessies. Als we op basis van het intakegesprek tot verdere afspraken komen, vragen we je om het contract voor individuele therapie in te vullen en in te sturen.


Naar Intake formulier