Lichaam en energie

Meer energie ter beschikking krijgen

22 bijeenkomsten van 2,5 uur

€ 1.298,-

  • Werken aan de verbinding tussen je lichaam en je geest

  • Je bewust worden hoe jouw lichamelijke gezondheid invloed heeft op je functioneren

  • In een veilige groep werken aan het leren kennen van je lichaam en het vergroten van je energie

“Het levende organisme drukt zich duidelijker uit in beweging dan in woorden. Maar niet alleen in beweging! In pose, houding, mimiek en in elk gebaar spreekt het organisme een taal die ouder is dan zijn verbale expressie en deze overstijgt.”
Alexander Lowen-

Er bestaat een fascinerende verbinding tussen lichaam en geest. Deze verbinding heeft al eeuwen de aandacht van allerlei mensen die dit raadsel willen ontwarren. De taal staat bol van allerlei toespelingen op deze verbinding; in de gezondheidszorg komt er ook steeds meer aandacht voor. De oudheid heeft ook al wijze uitspraken voortgebracht over lichaam en geest: “Een gezonde geest wil wonen in een gezond lichaam.”  Dit gaat over gezondheid, je goed voelen, vitaliteit, etc.

Vaak hebben onze psychische problemen een directe uitingsvorm gevonden in ons lichaam.
Je kunt daarbij denken aan hoofdpijn, rugpijn, vermoeidheid, etc.
Vaak is de directe psychische aanleiding niet meer zo gemakkelijk te achterhalen. Soms is er alleen nog sprake van stress of andersoortige psychische druk, de signalen van het lichaam zijn buiten beeld geraakt.

Deze twee verschillende lagen zijn aandachtspunt in de groep rond Lichaam en Energie. In deze groep gaan we op een intensieve manier (dans, energetische oefeningen en meditatie) aan de slag met (de energie in) ons lijf. We werken daarbij rond een bepaald thema, zoals:

  • het ervaren van contact met je energie
  • het werken met adem en stem
  • de beleving van ons lichaam
  • in contact met voelen en willen
  • in contact met agressie en afhankelijk zijn
  • loslaten van overtolligheid

Deelname aan deze groep zal je in ieder geval opleveren dat je gaat beschikken over meer energie. Daarnaast mag je verwachten dat je je meer bewust wordt van hoe je je energie gebruikt in contact met anderen.

We werken hoofdzakelijk met ademhaling, meditatieve en expressieve oefeningen. Op deze manier kun je de thema’s ‘aan den lijve’ ervaren. Praten is maar een klein onderdeel van de invulling van deze groep.

Reviews

Meer rust in mijn gestreste leven

Het leek mij in eerste instantie maar een zweverig gedoe. Zou dit mij iets brengen in de zoektocht hoe ik om moet gaan met mijn stress, lichamelijke klachten, mijn perfectionisme en prestatiedrang?

Ik ben de uitdaging aan gegaan.

En langzaam ben ik de taal van mijn eigen lichaam gaan ontdekken en verstaan. En heb ik geleerd hoe ik naar de signalen van mijn lichaam kan luisteren en hier liefde aan kan geven. Door middel van thema’s als agressie, stevig op je benen staan, ademen, bewegen kwam er ruimte voor mijn gevoelens.

Het heeft meer rust in mijn gestreste leven gebracht en ik kan de signalen van mijn lichaam eerder oppikken en er met liefde voor zorgen.

Steven | Lichaam en energie

Agenda

Lichaam en energie

Instroom voorjaar: 11 bijeenkomsten

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze training door het contract in te vullen.
De wachtlijst werkt op volgorde van binnenkomst van de getekende contracten.


Direct Contract invullen