Leven met je karakter

Een verkenning van de verschillende karakterstructuren

10 bijeenkomsten van 2,5 uur

Min. 6 pers | Max. 12 personen

€ 590,-

  • Zicht krijgen op hoe jouw karakter gevormd is

  • Leren kennen van de verschillende ‘maskers´ en leren begrijpen waartoe ze dienen

  • Leren aanvaarden van je persoonlijkheid

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie mij ontmaskert zal mij vinden.
Ik heb gezichten, meer dan twee,
Ogen die tasten in den blinde
Harten aan angst voor angst ten prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden
En zal zichzelf opnieuw verstaan
En leven bloot en onomwonden,
Aan niets en niemand meer te prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi

-Huub Oosterhuis-

Je kent het vast; moeite om je ergens thuis te voelen, eigen keuzes te maken, een ander te vertrouwen, je echt te verbinden etc. Alsof er steeds blokkades zijn die vrij leven tegengaan. In deze training ontdek je hoe je jezelf vastzet en leer je begrijpen waarom je dit zo gedaan hebt.
En je krijgt zicht op de weg terug in het je weer kunnen verbinden met je levensenergie.

We werken aan de hand van het boek ‘de Maskermaker’. Dit biedt een rijk, theoretisch kader wat we in de training vooral ervaringsgericht zullen doorwerken in ontmoeting, lijfwerk, opstellingen werk en middels expressieve werkvormen. Zo kan de theorie werkelijk landen in je lijf en de ervaring van hoe je het hier-en-nu tegen komt.

Over ‘de Maskermaker’:
Een karakterstructuur is een reactie op een in de knel geraakte psychische basisbehoefte. Onze overlevingsstrategieën die ooit zo nodig waren, verworden in onze volwassenheid vaak tot vormen waar geen speelruimte meer in zit. Ons maskergedrag verhult zo onze diepste kwetsingen.
In het reizen langs je ontwikkelgeschiedenis kun je gaan begrijpen hoe de verschillende karakterstructuren in jouw leven zichtbaar worden en hoe dat zijn uitwerking heeft op je energiebeheer, je relaties en de manier waarop je jezelf en de wereld om je heen waarneemt en ervaart.
Deze bewustwording levert je nieuwe mogelijkheden op om af te stemmen op je wezenlijke behoeften en je weer meer te verbinden met je levensenergie.

Wanneer je deelneemt aan deze training mag je verwachten dat je jezelf beter leert kennen in je denken, voelen en ervaren. Ook mag je verwachten dat je meer begrip krijgt voor wie jij bent en daardoor makkelijker kunt leven met wie je bent.

De volgende onderwerpen en werkvormen komen aan bod

  • Het verschil tussen karakter, persoonlijkheid en maskers
  • De 6 verschillende maskers en hoe je je hiertoe verhoudt
  • Leren leven met je ontdekkingen

Een helende, verdiepende reis in een groep die zowel steunend als spiegelend aanwezig is.
Je bent van harte welkom om aan te sluiten!

Reviews

Je voelt je elke avond weer welkom

De training Leven met je karakter heb ik met veel voldoening en plezier gevolgd. Ik heb veel inzichten opgedaan in hoe maskervorming al vanaf jonge leeftijd zich ontwikkeld en hoe daardoor je karakter wordt gevormd. De training was een afwisseling van het ontvangen van theorie maar vooral ook aan de slag met praktijkopdrachten. Mijn medecursisten vormden een prettige groep mensen, gemotiveerd om alles uit de avonden te halen. De begeleiding van de cursusleiders was professioneel, persoonlijk en betrokken. Je voelt je elke avond weer welkom op die prachtige Spectrum locatie in Hattem. Iedereen die meer wil leren over patronen in je karakter en hoe daarmee te leven beveel ik deze training van harte aan!

Tiemen | Leven met je karakter

Een verrassende combinatie tussen theorie en praktijk

Iets in een groep? Eigenlijk (nog) niets voor mij.En toch heeft deze leergroep mij erg goed gedaan.Ik kon mij volledig focussen op mijn eigen proces, te midden van een groep, die alleen maar bevestigend heeft gewerkt voor mij.Verrassend, bijzonder en uitdagend vond ik de combinatie tussen theorie en praktijk.Eindelijk een plek waar gevoeligheid en nuchterheid elkaar gewoon kunnen afwisselen.Met beide benen op de grond kunnen ervaren van wat er is.Het heeft mij begrip, erkenning en veel op z'n plaats vallende puzzelstukjes gegeven.Ik had niet verwacht dat het zó op mijn lijf geschreven zou zijn. -Anouk-

Anouk | Leven met je karakter

Agenda

Leven met je karakter

Start Training

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deze training door het contract in te vullen.
De wachtlijst werkt op volgorde van binnenkomst van de getekende contracten.


Direct Contract invullen